where have all the cowboys gone?

where is my John Wayne? where is my prairie-sun? where is my happy ending? where have all the cowboys gone?....

måndag, december 12, 2005

de vida viddernas man 8

- Rosa-Linda!
Harriet kom in i Rosa-Lindas rum utan att knacka . Sedan deras mor dog hade Harriet för vana att komma in till Rosa-Linda när som helst på dygnet. De första åren hade Harriet sovit nästan varje natt hos henne. Numera sov hon bara där om hon hade haft en mardröm.
- Rosa-Linda, Rosa-Linda! Du måste vakna!
Det var söndag. Vanligtsvis åkte de alltid till kyrkan på söndagar men idag skulle de istället följa med Rex till marknaden där boskapsauktionen hölls. Harriet var på strålande humör, det var första gången hon skulle åka på marknad.

Deras gård var belägen en timmes färd från town Victoria, den fjärde största staden i regionen. Varje år anordandes en stor marknad där och det var ett fasligt jippo. Gårdfarihandlare från hela regionen, även en del mera långfärda, ställde upp stånd och sålde sina varor. Gycklare uppträdde och Rosa-Linda kom ihåg att ett år hade det kommit en kringfarande cirkus. Boskapsauktionen hölls i samband med marknaden och det kom folk från alla de större gårdarna för att göra affärer. Rosa-Linda hade fått följa med sin far varje år efter att hon fyllt åtta fram till att de flyttade till huvudstaden.

En stund efter frukosten kom Rex och meddelade att det var dags att ge sig av. De tre åkte tillsammans. Boskapen hade under gårkvällen transporterats till markanden av de tre mannar Rex litade mest på. Det var inte det samma som att de var ofelbara. Rex hoppades tyst för sig själv att de inte glömt sin uppgift och lämnat boskapen obevakad för att supa och träffa damer.

Harriet somnade sekunden hon satte sig i vagnen. Hon hade inte sovit en blund under natten, så upprymd var hon.Rex och Rosa-Linda satt tysta bredvid varandra. Rosa-Linda såg på Rex muskulösa underarmar som styrde hästarna med exakt precision. Hon tänkte på vad Harriet sagt häromdagen.

fortsättning följer....

1 Comments:

  • At 5:51 em, Blogger felicia said…

    håll utkik till helgen eller i början av nästa vecka, har nog i alla fall ett inlägg på gång...

     

Skicka en kommentar

<< Home